Konzultáció szülőknek

A gyermekes családok élete ezernyi kihívással szolgálhat. Legtöbbjük megtapasztalja, hogy a gyermekvállalás valódi örömforrás, azonban rengeteg kiszámíthatatlan változást is jelent a kapcsolati rendszerekben. Olykor nehéz szembesülni azzal, hogy messze zuhanunk a dédelgetett ideálképtől, amellyel a szülőségnek nevezett kalandba belevágunk. Eddig ismeretlen érzések keríthetnek hatalmukba, melyek kezelése az élet hétköznapi kihívásai mellett megterhelő vállalkozásnak tűnhet.

A szülőkonzultáció rendszerszemléletű, így nem hibásokat keres, hanem a családtagok közötti interakciók kölcsönhatásából kialakuló problémák megoldására fókuszál.

A folyamat integratív, így a konzultációk során számos megközelítés és módszer vegyítésével dolgozunk, hogy az adott problémát minél pontosabban feltérképezhessük, megérthessük és megoldjuk.

“A család akkor tölti be szerepét, akkor ad kiegyensúlyozott harmonikus személyiségeket a társadalomnak, ha maga is kiegyensúlyozott, szerető, védő közösség.”

 

Csányi Vilmos

A terheket szülőként nem szükséges egyedül cipelni. Egyéni és kiscsoportos foglalkozásokon azt beszéljük át, mit is jelent szülőnek lenni:

N
A szülőség és a párkapcsolat együttes megélése: anya/apa- és társszerepek változásai
N
Szülői határok egészséges kialakítása és tartása: Mindenről tudhat-e a gyermek, vagy fontos-e határt szabni a szülőket foglalkoztató problémákkal kapcsolatban?
N
A családot körbeölelő határ kérdése: az újdonsült szülő és a nagyszülők kapcsolati változásai
N
Szülői összhang: különbségek a szülőség felfogásában
N
Az apai és anyai szerepek közötti különbségek: “jó rendőr-rossz rendőr” dinamika vagy szülői konszenzus
N
Szülő-gyermek kapcsolati minták: túl szoros, túl laza, egészséges
N
Örökbefogadott gyermekkel kapcsolatos nehézségek
N
Gyermeknevelési kihívások esetén
N
A gyermeknél magatartási vagy tanulási problémákat, szorongást, alvásproblémákat, testvérféltékenységet stb. tapasztalnak

Írjon nekünk, segítünk!

Írjon nekünk!

integrativ.itt@gmail.com

Levelezési címünk

Budapest, 1093, Lónyay utca 43.