Családrendszer feldolgozás – Családrendszert feltáró egyéni és páros konzultáció integratív módszerekkel

A családrendszer feldolgozás 5-8 alkalommal, 90 perces ülések formájában, nem klinikai környezetben történő, egyénre és problémakörre szabott folyamat, melyben az egyén családrendszere kerül fókuszba.
Alaptétel, hogy a család egy rendszert formál, amely homeosztázisra, egyensúlyi állapotra törekszik, és amelyet tudatos és tudattalan családi szabályok, rituálék, mítoszok és titkok befolyásolnak.

A hagyományos családterápiás eszközöket és a családállítás módszerét ötvöző folyamatban, a családrendszer terápia során arra keressük a választ, hogy a felmerülő probléma magyarázható-e az egyén életének külső és belső történéseivel, vagy egy családtagjához, a csoport egy tagjához fűződő kötés, sorsazonosulás eredményezi-e.

Annak érdekében, hogy valóban megérthessük az egyént, teljes egészében kell látnunk őt a szükségleteivel, kötelezettségeivel és felelősségével együtt, melyek szálai több generáción keresztül kódolódhatnak és ismétléskényszerként jelentkezhetnek a családrendszerében.

Hiszem, hogy ha úgy próbálunk segíteni valakinek, hogy nem érintjük az egész családot, vagy nem értettük meg a transzgenerációs ismétlődéseket, akkor nem járultunk igazán hozzá a vágyott változáshoz, gyakran csak átmeneti javulást érünk el.

“Két mesebeli nádszál volt az én apám meg anyám, csak akkor hajladoztak, ha szilárd volt a talaj, ha nem fújt a szél, s a rengő talajon, katasztrófák és valóságos veszedelmek időszakaiban úgy álltak, olyan rendíthetetlenül, mint a hegyek.”

 

Szabó Magda

Írjon nekünk, segítünk!

Írjon nekünk!

integrativ.itt@gmail.com

Levelezési címünk

Budapest, 1093, Lónyay utca 43.