Családi konzultációs folyamat integratív módszerekkel

A családi konzultációs folyamat rendszerszemléletű megközelítés, mely az egész családot és nem csupán a konzultációra jelentkező családtagot tekinti a nehézségek keletkezésének és a segítő figyelem egységének.

A konzultáció fókuszában a család, annak alrendszerei (szülők, testvérek), illetve az egyén fontos családi kapcsolatai állnak.

A konzultációs folyamat a családi kapcsolatokban pozitív, erőforrásokat építő kommunikáció révén igyekszik változást létrehozni az élmények átélésének és feldolgozásának módjában, valamint az egyének és a család egészének magatartásban.

A rendszerszemlélet alapja, hogy a tünet és a tünetet hordozó családtag a család egészének nehézségeit, problémáit képviseli.

A terápiás iskolák irányultságától függően a család kommunikációs, strukturális, szociokulturális, történeti, érzelmi, etikai rendszerként való felfogása jellemzi a konzultációs gyakorlatot.

A családokkal folytatott szakmai munkánkat kiképző pszichoterapeuták szupervíziója mellett végezzük.

“A családhoz mindig visszatérünk. Sőt egyedül a családnak van értelme. A fejedbe veszed, hogy otthagyod őket, világgá mégy, a magad életét akarod élni, aztán egyszer csak eljön a pillanat, amikor visszakívánkozol, mert a családban tapasztalt szeretet, az együtt átélt bajok és boldog pillanatok kellenek hozzá, hogy felmérd, ki vagy, honnan jössz.”

 

Antonella Matarresec

A családokkal végzett konzultáció jellemzői

N
Integratív technikák (pl. szoborépítés, pszichodráma, Gestalt technikák, levélírás, imagináció, művészetterápia, OH kártya stb.)
N
Színes, gazdag, sok szinten ható eszköztár
N
A családot partnerként, a saját problémájuk szakértőjeként fogadjuk el, így a segítő kapcsolat egyenrangú
N
Hangsúlyt kap a kapcsolati igazságosság, a családi szerepek demokratikus felfogása, a család mentális és szellemi erőforrásai, fejlődési tartalékai
N
Önállóan vagy egyéb terápiás formákkal kombinálható

Írjon nekünk, segítünk!

Hívjon minket!

+36 30 248 2519

Írjon nekünk!

integrativ.itt@gmail.com

Levelezési címünk

Budapest, 1093, Lónyay utca 43.