Pozitív pszichológia (elmélet és gyakorlat)

A pozitív pszichológia naprakész neuropszichológiai kutatásokra épülő, gyakorlatorientált integratív szemlélet, melynek célja az ember általános testi- és pszichés jóllétének előidézése és fenntartása.

Jellegét tekintve magába foglalja az agykutatás legfontosabb, mindenki számára azonnal érthető és használható konklúzióit, melyek alapján tudatosíthatjuk saját kognitív és érzelmi folyamatainkat.

Továbbá az elméletre támaszkodó gyakorlatoknak köszönhetően azonnal elsajátíthatóak olyan érzelem- és gondolatszabályozó technikák, melyek gyermekek, serdülők, felnőttek számára is rövid távú enyhülést hozhatnak.

Mindezek hosszú távú gyakorlással jelentősen hozzájárulnak az egészség, a mentális és szellemi jóllét megszilárdulásához.
A témában érdekes előadásokkal találkozhatunk a TEDx globális platformon (magyar felirattal is) az alábbi oldalon: www.ted.com.

“Ha valaki “csak” normális színvonalon él, közben jók és szorosak a családi, baráti kapcsolatai, van lehetősége a személyes fejlődésre, tanulásra, élvezi a munkáját, kihívásokkal szembesül, közben hasznosnak is érzi magát a környezete számára, és van módja arra, hogy segítsen másokon, könnyebben talál tartós boldogságra.”

 

Sonia Lyubomirsky

A pozitív pszichológia módszereinek elsajátítása során tanulunk:

N
Az idegrendszerről
N
A két agyfélteke funcióinak integrálási lehetőségeiről
N
A pszichés rugalmasság (reziliencia) fontosságáról
N
A boldogság mítoszokról
N
A testi és pszichés jóllétet elősegítő napi szokásokról
N
Mindfulness (testi és pszichés tudatosítást segítő) gyakorlatokról
N
Az interperszonális kapcsolatok egészségéről

Írjon nekünk, segítünk!

Hívjon minket!

+36 30 248 2519

Írjon nekünk!

integrativ.itt@gmail.com

Levelezési címünk

Budapest, 1093, Lónyay utca 43.