Rólunk

ITT csoport

Az Integratív Terápiás Tér /ITT/ célja olyan segítő szakemberek összefogása, akik többféle coaching, tanácsadói, tréneri és pszichológiai módszertan elméletét és gyakorlatát integrálva képesek a felkészült, sokoldalú segítői munka ellátására. Az ilyen típusú segítői tevékenység elméleti keretéül az integratív jellegű tanulási szemlélet szolgál, melyben az integratív látásmód megkísérli a dinamikus, szimbolikus és kognitív viselkedési folyamatok lehetőségeinek egyenrangú, az adott tünetek és az egyén, pár, család folyamatai szerint alakuló segítését.
Az ITT-ben teret adunk azon szakemberek segítő tevékenységének kibontakoztatására, akik hisznek a folyamatos önfejlesztésben, tanulásban és tanításban azon cél érdekében, hogy minél teljesebben tudjunk segítséget nyújtani a hozzánk fordulóknak.
Integratív szemlélet
Ötvözzük az elméleti hátteret és a gyakorlati módszertanokat az ember komplex, színes belső valóságának feltárásáért. Az integratív szemlélet lehetővé teszi az egymás pozitív hatását erősítő, az egész rendszerre kitekintő segítő megközelítések és fejlesztési vagy terápiás eszközök eredményes alkalmazását.

Alkalmazott módszertanok

– Kognitív- és viselkedésterápia; sématerápia; narratív terápia, integratív hipnoterápia; neurolingvisztikai programozás; Mindfulness-alapú stresszkezelés (MBSR) és relaxáció; asszociációs módszerek; coaching technikák

– Átélést és tudatosítást segítő csoportmódszerek: Bodywork önismeret (pre- és perinatális fókuszú szomato-módszer); pszichodráma, Somatic Experiencing

– Rendszerszemléletű integratív módszertanok: család- és párkonzultáció; Érzelem Fókuszú párkonzultáció (EFT); család- és szervezetállítás egyéneknek, pároknak és csoportoknak; családrekonstrukció
Vállaljuk továbbá pszichoedukációs jellegű előadások és tréningek szervezését, kivitelezését, valamint tudományos és tájékoztató jellegű cikkek, publikációk készítését.

“Látni és hallani azt, ami bennem van — és nem azt, aminek lennie kellene. Elmondani azt, amit érzek és gondolok — és nem azt, amit mondanom kellene. Érezni azt, amit érzek — és nem azt, amit éreznem kellene. Kérni azt, amire szükségem van — és nem várni, várni, várni, amíg engedélyt kapok. Merni, hogy azt tegyem, amit szeretek — ahelyett, hogy mindig a biztosat választanám.”

 

Virginia Satir

Segítünk a következő élethelyzetekkel kapcsolatban:

N
Munkahelyi nehézségek és változások okozta stressz, szakmai célkitűzéssel kapcsolatos nehézségek
N
Önérvényesítő (asszertív) kommunikáció felnőtteknek és serdülőknek
N
Teljesítményszorongás-alapú tanulási nehézségek
N
Komplex stresszkezelés
N
Prezentációs készségfejlesztés felnőtteknek és serdülőknek
N
Magánéleti krízis, párkapcsolati és családi nehézségek, pár- és családkonzultáció
N
Családrendszeri dinamikából fakadó generációs és transzgenerációs nehézségek
N
Maladaptív sémák és viselkedési tüneteik átdolgozása
N
Felzaklató gyermekkori események, bántalmazás
N
Szorongásos tünetek, teljesítményszorongás, hangulatzavarok (disztímia, depresszió), krónikus betegségből adódó szorongásos és viselkedési tünetek, poszttraumás stressz szindróma (PTSD)
N
Gyermekvárással kapcsolatos nehézségek
N
Szülőkonzultációk
N
Veszteség- és gyászfeldolgozás, válással kapcsolatos stressz-feldolgozás  mediáció
N
Születési trauma korrekció (császármetszéssel születettek, szülési és születési komplikációk, ikervesztés)
N
Emberi kapcsolataink javítása
N
Önismeret, kreativitás, spontaneitás és énerő fejlesztés

ITT csoport – szakembereink

Az ITT-ben teret adunk azon szakemberek segítő tevékenységének kibontakoztatására, akik hisznek a folyamatos önfejlesztésben, tanulásban és tanításban azon cél érdekében, hogy minél teljesebben  tudjunk segítséget nyújtani a hozzánk fordulóknak.

Kálmán Mónika

klinikai konzulens, EFT család- és párkonzulens, CBT coach, NLP tréner, Bodywork önismereti csoportvezető-jelölt, rendszerállító

Hagyba Krisztina

Hagyba Krisztina mentálhigiénés szakember, gyógypedagógus, felnőtt pszichodramatista, komplex művészetterapeuta

Balázs Tünde

Klinikai szakpszichológus, integratív hipnoterapeuta

Telefon: +36 30-2482519

Email: integrativ.itt@gmail.com

 

Írjon nekünk, segítünk!

Írjon nekünk!

integrativ.itt@gmail.com

Levelezési címünk

Budapest, 1093, Lónyay utca 43.