Párkonzultáció

A konzultációs folyamat célja a párkapcsolatban élők közötti kapcsolati konfliktusok természetének és kialakulásának vizsgálata, egymás álláspontjának empatikus megértése, a kapcsolat erőforrásainak feltárása, fejlesztése és a pozitív viselkedési módok megtalálása, gyakorlása. A párkonzultáció célja továbbá az egyéni és párkapcsolati mozgatórugók, belső feszültségek, vágyak és igények harmonikus kifejezésének segítése, valamint a pár számára elfogadható megoldások megtalálása és a kitűzött változás elérése.

A pároknak szóló konzultáció többszemélyes segítő folyamatból áll, amely lehetőséget nyújt arra, hogy tabuk nélkül, biztonságos és elfogadó környezetben találják meg az őket érintő kihívások megoldását. A folyamatban fontos szerepet kapnak a Gottman Intézet több évtizede folyó párterápiás kutatási eredményei, a Dr. Sue Johnson által létrehozott Érzelmi Fókuszú Párterápia módszertana (Emotional Focus Therapy), valamint a Terry Real vezette Relational Life Institute párterápiás felfogása.

A párkonzultációt a a Magyar Családterápiás Egyesület Családterápiás Protokolljának és etikai szabályainak megfelelően, kiképző pszichoterapeuták szupervíziója mellett végezzük.

Az ülések időtartama 90 perc; az ülések száma: 6-15 alkalom, melynek alakulásáról a hozzánk forduló párt bevonva megegyezünk. Általában kéthetenkénti, majd havi gyakorisággal. Igény esetén utánkövető ülés lehetséges 3-6-12 hónappal a folyamat lezárása után.

“A valódi párbeszédben mindkét oldal hajlandó változni.”

 

Thich Nhat Hanh

Milyen helyzetben segíthet a párkonzultáció?

N
Eltérő gondolkodásból, célokból, életstílusból fakadó konfliktus esetén
N
Érzelmi és fizikai eltávolodás, társas magány esetén
N
Elhanyagolás vagy elhanyagoltság érzése a pár egyik vagy mindkét tagjában
N
Ritka, vagy örömöt nem okozó, esetleg fájdalmas szexuális együttlétek
N
Válás esetén, künönösképp, amikor gyermek is van a családban
N
Veszteség, gyász, krízis esetén
N
Életciklus-váltásból adódó nehézségek esetén (gyermekvállalás, a gyermekek kirepülése, nyugdíj)
N
Gyakori konfliktusok, eredménytelen viták, kommunikációs félreértések esetén
N
Családi konfliktus a pár hozzátartozóival, családtagjaival
N
Élethelyzet krízisben: hűtlenség, háromszögek, bizalomvesztés, gyermekvállalási nehézségek
N
Párkapcsolati felkészítés megelőzés céljából, ha előre szeretnének megismerkedni a párkapcsolatokban természetesen előforduló nehézségekkel, életciklusbeli minőségekkel

Írjon nekünk, segítünk!

Írjon nekünk!

integrativ.itt@gmail.com

Levelezési címünk

Budapest, 1093, Lónyay utca 43.