Veszteség- és gyászfeldolgozás csoport

A veszteség és a gyász nagy közös emberi tapasztalatunk, mégis minden gyászfolyamat egyedi, hiszen minden emberi lény egyedi. A veszteség ellentétes érzelmek összessége, egy hatalmas, elemi erejű változás, mely felborítja életünk addig megszokott rendjét. Könnyen elveszhetünk benne. Az önsegítő veszteség- és gyászfeldolgozás csoport biztonságos környezetet, teret és segítséget nyújt ahhoz, hogy a veszteség és gyász ne magányosan, elszigetelten történjen. Olyan teret biztosítunk, ahol a veszteséget és gyászt kísérő érzésekről, gondolatokról őszintén és bátran, embertársaink által elfogadó környezetben beszélhetünk. Ez megerősítheti a gyásszal kapcsolatos érzések természetességét, és egyúttal átvehetünk egymástól megküzdési módokat is életünk legnehezebb pillanataiban.

Ahogyan Marie de Hennezel fogalmaz: “Nyilvánvaló, hogy egyre sürgetőbb az igény, hogy beszéljünk róla, hogy megtaláljuk azokat a szavakat, amelyekkel megszelídíthetnénk az elkerülhetetlen valóságot.

És hogy olyan helyeket és közösségeket teremtsünk, amelyek mindenkit hozzásegíthetnének ahhoz, hogy szembenézzen a saját halálával vagy közeli hozzátartozója halálával.”
A gyászfeldolgozás csoport konkrét vallási vagy spirituális meggyőződéstől független, bárki csatlakozhat, aki nyitottan és ítéletmentesen elfogadja a csoport tagjainak halálhoz, gyászhoz való hozzáállását. Amennyiben a honlapunkon nem talál olyan veszteség- és gyászcsoportot, amely azonnal tud segíteni, kérjük, keresse fel a Napfogyatkozás Alapítvány gyászportálját (https://gyaszportal.hu/), ahol budapesti és vidéki csoportokról értesülhet.

“A halál viszket. Szünet nélkül viszket; szakadatlanul bizsereg, finoman, alig hallhatóan kaparászik egy belső ajtón, a tudat felszíne alatt. Rejtve, álcázva, a legkülönfélébb tünetek formájában szivárog át, számtalan aggodalmunk, megpróbáltatásunk, konfliktusunk forrásaként…A veszteség tudatosíthatja saját létezésünket.”

Irvin D. Yalom

Írjon nekünk, segítünk!

Írjon nekünk!

integrativ.itt@gmail.com

Levelezési címünk

Budapest, 1093, Lónyay utca 43.