Rólam

Balázs Tünde

Balázs Tünde

Klinikai szakpszichológus, integratív hipnoterapeuta

Integratív módszertanú pszichológusnak tartom magam, ez a szemlélet a képzéseimben és a terápiás munkám során is tükröződik. Igyekszem az elsajátított módszertanból a kliens/ beteg problémájára legjobban illeszthető technikákat kiválasztani. Módszertanilag a CBT és a hipnoterápiás technikákat kombinálom – egyéni és csoportterápiás szerveződésben is. A terápiás folyamatot mindig pontos diagnosztika előzi meg, hogy fel tudjam mérni, hogy az adott probléma beletartozik- e a kompetenciakörömbe. Jelenleg klinikai szinten leginkább bipoláris, depresszív és szorongásos zavarokkal, szomatikus tünetzavarokkal, valamint traumával és stresszorral összefüggő zavarokkal foglalkozom.  Specifikus területem a krónikus betegségek pszichológiai aspektusai- leginkább az onkológiai, endokrinológiai (diabétesz), mozgásszerveket érintő  (idegrendszeri alapú vagy baleseti sérülésekből fakadó) megbetegedések.

 

Szakmai önéletrajz

A szuggesztív technikákat dr. Varga Katától tanultam a SASOK képzésen, amit a 15 éves onkológiai és hospice munkám, valamint a diagnózisközlések/ krízisintervenció során rengeteget alkalmaztam. A hipnoterápia, NLP és KIP technikákból az Integratív Hipnoterápiás Egyesületnél (dr. Daubner Béla) és a Magyar Hipnózis Egyesületnél (dr. Bíró Gyula) képződtem- a kórházi, aktív kezelés alatt álló onkológiai/ endokrinológiai betegekkel való munkámban és a szorongásos, traumák indukálta zavarok gyógyításánál is nagyon hatékony módszernek bizonyult. A kognitív- és viselkedésterápiás (CBT) technikákat a SOTE klinikai szakképzésén sajátítottam el- a jelen tudományos eredményekhez illeszkedve a depresszió/ szorongásos zavarok terápiájában és életvezetési vagy nevelési tanácsadás során ez az elsődleges módszerem.

Szakmai tapasztalat

Már az egyetem alatt is a pszichológia egészségügyi alkalmazása érdekelt, ezért választottam szakosodásként a klinikumot. Az onkológia és a palliatív ellátás volt akkor a fő profilom, első évtől dolgoztam onkológiai osztályokon, mint önkéntes. A szakdolgozatomat is gyermekonkológiai témában írtam, később több éven keresztül a SOTE II. számú Gyermekklinika hematológia osztályának pszichológusa voltam. Itt a kónikus betegségekre specifikált terápiás jellemzőkön túl a krízisintervenció/ trauma-feldolgozás és reziliencia/ PTSD kezelésében szereztem tapasztalatot.

A felnőtt és leginkább az ifjúságpszichiátria is vonzott, az OPNI-ban voltam gyakornok, általános pszichiátriai és addiktológiai osztályokon, később dr. Unoka Zsolt osztályán (SOTE) és a Péterfy Sándor utcai Kórházban dolgoztam kutatóként, leginkább személyiségzavaros/ szuicid fiatalok diagnosztikájában szereztem tapasztalatot.

Csoportterápiát traumafeldolgozás/ terápiás rekreációs céllal a Bátor Táborban, edukatív/ megküzdési stratégiák kialakítása/ szorongásoldás témában a klinikán vezettem gyerekeknek és szülőknek is.

Sportolókkal egyéni- és csoportos szinten is foglalkoztam (szinkronúszás, vízilabda, cselgáncs, asztalitenisz), a szakképesítést, amit a klinikai szakvizsgám megszerzése miatt szüneteltettem- 2021-ben tervezem megszerezni.

 

Írjon nekünk, segítünk!

Hívjon minket!

+36 30 248 2519

Írjon nekünk!

integrativ.itt@gmail.com

Levelezési címünk

Budapest, 1093, Lónyay utca 43.