Sétáló coaching

“A test mindenre emlékszik.” (Peter Levine)

A coaching célja a beragadt élethelyzeteket kimozdítani; a rejtett képességeket felszínre hozni; zavaros énképünket letisztítani; az önbizalomhiányos területeket felerősíteni. A sétáló coaching segítségével a döntési helyzetekben kívülről lehet ránézni a lehetséges megoldásokra, míg felfedezhetjük a bennünk rejlő tartalékokat, mindezt irányított kérdésekkel és frissítő séta közben.
Mi szól a séta mellett?
A WALK & TALK néven is ismert, bár Magyarországon még kevéssé használt sétáló coaching kiváló lehetőség arra, hogy szó szerint és átvitt értelemben is kilépjünk gondolkodásunk már ismert és bejáratott keretrendszeréből.

A beszélgetést kivisszük a négy falon kívülre és tágítjuk a felismerés lehetséges módjait.

A sétáló coaching alatt külön figyelmet fordítunk a testérzetek tudatosítására, így a pszichés munka, átdolgozás jelentős felismerésekkel szolgál saját belső világunkkal kapcsolatban. A mozgás igazoltan segít depresszióval diagnosztizált betegeken is, így számukra különösen ajánlott a tüneteikhez illeszkedő mozgásforma alkalmazása.

“A séta az élet legemberibb életütemét fejezi ki. … A sétáló útközben, minden pillanatban megérkezett a séta céljához, mely soha nem egy ház vagy fatörzs, vagy szép kilátás, csak éppen ez a levegős és közvetlen érintkezés a világgal.”

 

Márai Sándor

A sétáló coaching előnyei:

N
A friss levegő serkenti az agyat.
N
A felgyorsult, sok kihívással teli hétköznapok során igazi feltöltődést jelent az önmagunkra szánt, sétával kiegészített önismereti munka.
N
A mozgás hat a test egészére: felébreszti fáradt izmainkat.
N
Megnyugtatja az elmét, általánosságban javítja a közérzetet.
N
A természetben töltött idő serkent, feltölt és kisimít, főként ha tudatos jelenléttel fogadjuk be a természet illatát, hangjait-zajait, színeit.
N
Inspiráló lehet az újszerű megközelítés, amely intenzívebb felismerésekhez vezethet.
N
Kiszakadva a megszokott környezetből olyan belső változásokat hívunk életre, amelyek adott esetben tovább tartanának a négy fal között.

Írjon nekünk, segítünk!

Írjon nekünk!

integrativ.itt@gmail.com

Levelezési címünk

Budapest, 1093, Lónyay utca 43.