OH kártya

Az OH módszerének alapgondolata, hogy minden ember önmagát ismeri a legjobban, így önmaga is képes megtalálni problémáira a legjobb megoldásokat. A kártyák által kiváltott asszociációk segítik az adott problémával kapcsolatos érzelmek felismerését és tudatosítását. A szabad asszociáció hozzásegít saját tudattalanunk működésének megértéséhez és az ott rejtőző érzelmeink, érzeteink felismeréséhez. Az OH kártya egy izgalmas utazás a tudattalanba, önmagunk megismeréséért; nevét is innen kapta: “Oh!…”

Az OH-módszert bármely korosztálynak ajánljuk. A kártyák felhasználási területe szerteágazó, tekintettel arra, hogy a módszer a humanisztikus pszichológiából építkezik. Alkalmas konzultációs, terápiás, coaching folyamatokhoz; vállalkozó szervezetek tréning igényeihez; kiegészítheti művészetterápiás törekvéseinket, és kiváló beszédtémát biztosít családi találkozókhoz is. Az OH kártya használható az együttműködés, a kreativitás, a kommunikáció és az imagináció fejlesztésére egyéni, csoportos és vállalkozói szervezeti folyamatokhoz.

Segítségével megtanulhatjuk felismerni és kifejezni érzéseinket, erősíthetjük intuíciós képességünket. Az OH megtanít hallgatni és válaszolni, megtanít arra, hogy valóban meghalljuk egymást és önmagunkat ítélkezés és versengés nélkül.

Talán a legjobban úgy fogható meg a rendszer, ha úgy képzeljük el, mint egy könyvet, amelyet soha nem lehet végigolvasni, mert akárhányszor csak kinyitjuk, mindig újabb és újabb képeket, érzéseket, gondolatokat tár elénk. Az OH módszerével a saját életünk könyvébe olvashatunk bele, ezzel mélyítve önismeretünket.

“Legfelső belső állapotunkat veszítjük el, ha azt hisszük, hogy a boldogság valami nyilvános és trendi vacak. Irtózat. Sosem lehet boldog, aki boldog akar lenni. Embernek kell lenni, és mindig nyitva lenni: készen kell rá lenni. A többi meglepetés.”

 

Kornis Mihály

Írjon nekünk, segítünk!

Hívjon minket!

+36 30 248 2519

Írjon nekünk!

integrativ.itt@gmail.com

Levelezési címünk

Budapest, 1093, Lónyay utca 43.